TV2Nettavisen

Er VM-fotballen så god som forventet?

Av Kjetil Siem - 14.jun.2006 @ 14:07:15
Vi hadde en debatt i Norge etter noen få serierunder, dratt i gang av VGs kommentator Truls Dæhli som stemplet Tippeligaen som oppskrytt lavmål. Jeg tror egentlig ikke han mente det han skrev da, men han og andre kritikere har alltid hang mot hvor uendelig mye bedre alt er i utlandet - og utenlandsk fotball. Feks mener noen at dansk fotball er vidundermedisin.

Slik er det jo ikke. Danmark har vel i realiteten kun to lag som virkelig skiller seg ut, og ikke er fotballen i særdeleshet blendende i SAS-ligaen heller.

Hva så med VM?

Har vi sett en uendelighet av fantastisk fotball på en måte som gjør Tippeligaen til en flau affære?

Nei, vi har jo ikke det.

Selv om, jøss bevares, vi har sett mye fin fotball. Tsjekkia og Italia har sikkert gledet fler enn meg med sitt tidvise spill. Men vi snakker jo da om to av de absolutt beste lagene i verden. Overført til klubbfotball, Arsenal og Barcelona liksom. Det skulle vel nesten bare mangle at vi snakker nivå?

Men ser vi ikke også tendensen på det som kritikerne til norsk fotball uthever som svakhetstegn med Tippeligaen; Det er ikke alle pasningene som sitter, det er ikke alle ballene som kommer langs bakken, og alltid via midtbanen. Det hender faktisk det blir gjort feil. Og det selv om banene er eminente.

Så mitt poeng er, at kanskje er det eksepertene som skal tenke seg om også, ikke bare spillerne, trenerne og klubbene. For kanskje har vi sett ting i Tippeligaen som kunne gått rett in i highlightspakka i VM?

Ja, vi har faktisk det.

Samtidig som det selvsagt er veldigf langt igjen til at et norsk klubblag kan spille fotball som Tsjekkia eller Brasil. Men det syns jeg ikke er det minste rart. Men hadde Brann eller Lillestrøm blitt rundspilt av Sverige eller Trinidad og Tobago. Eller Iran. Eller Australia. Eller Saudi Arabia.

Jeg tror ikke det. Jeg tror til og med det kunne blitt jevnt. Og ennå har vi ikke sett tippeligaen på sitt beste, for etter VM er de norske banene mye bedre også. Kanskje humpefri til og med.

Jeg tror vi får se mye god fotball i Norge i sommer og høst. Selv om VM-fotballen nok er best i verden.

Det bør glede mer enn det irriterer.

Kommentarer:
Postet av: Brann4ever

Seff hadde ikkje Brann blitt rundspilt...

Brann e best!!!

27.jun.2006 @ 00:12:45
Postet av: Iversen

Kjetil, nå har du å pelle deg tilbake til sjefsstolen i VIF der du hører hjemme!

02.jul.2006 @ 06:57:21
URL: http://www.espeniversen.com
Postet av: Lurer

Er Jet som forventet? Savner et sted hvor man kan diskutere hvordan talentutvikling i Norge fungerer. Er rimelig sikker på at noen steder i landet fungerer det bra, mens andre steder helt fortvilende. Se vålerenga som vinner Jet-turneringen, mange spennende typer skrives det om. Agentene følger de beste!! Det er jo naturlig med unge friske gutter som lever etter drømmen som prof fotballspiller. De spiller på samspilte lag med engasjerte trenere og spillere som trener og trener for å oppnå dette, ofrer venner og sosialt liv. Supert! Men hva skjer i Bergen?? og Brann? sender de sine "beste" juniorer? Nei, de har et Brann gymnas som de gjemmer seg bak - med to typer (ledere) som har (løsningen tror de)funnet ut at alle er best tjent med å spille på hver sitt lag i høyest mulig div.(2 -1 div)i hordaland. Man ser jo resultatet av det i år. Brannjunioren presterer det dårligste noensinne. Branngymnaset sine spillere har ikke noe felles - de er en for en, i tillegg presterer Brann gymnaset å hente 4 middelmådige spillere fra arika med junior alder som opptar plasser som ifølge NFF er tiltenkt norske gutter, og dermed skyver ut norske talenter. Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hvordan Brann kan få dekket dette av NFF. Alle de andre elitelagene har junior og toerlag som er reelle lag. Ikke BRANN! Hvordan i alle dager skal Bergens talenter klare å nå frem? Det er to personer i Bergen som bestemmer hele utviklingen - det må jo være feil! Hvem snakker man med og hvem hjelper dem som ønsker å oppnå noe. Brann har bestemt seg for en liten gruppe skal de satse på, om de er skadet i åresvis betyr det ingenting, de får sjansen igjen og igjen får noen "viktige" har sagt at han er god, andre får ikke prøve seg engang! TRAGISK!! Legg ned BrannUng og Branngymnaset de ødlegger mer enn de utvikler i dag! Spillerutvikler PHØ!

19.jul.2006 @ 00:29:31

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1461439
hitsimg