TV2Nettavisen

Er vi arrogante?

Av Kjetil Siem - 15.okt.2006 @ 23:23:37
En gjenganger blandt angrepene på toppklubbene er hvordan ordningen fungerer i 2.divisjon, hvor de fleste av tippeligaens andrelag befinner seg.

Kritikken går på at toppklubbene skalter og valter med hvor mange A-spillere de bruker fra kamp til kamp med sitt andrelag, som igjen kan få utrolig urettferdige utslag for motstanderne i 2. divisjon. Og akkurat det er det ikke vanskelig å skjønne kan være særs frustrerende.

I kamp om opprykk eller for å unngå nedrykk i 2. divisjon, sier det seg selv at dersom en rival ene helgen møter et tippeligalag uten A-spillere, mens ditt lag møter samme tippeligalag med 6 A-spillere helgen etterpå, blir det fryktelig utrettferdig.

Men er det toppklubbenes feil? Er det noe de gjør på pur ondskap og av sterk trang til å uttøve arroganse?

Svaret er nei.

La det være helt klart først som sist; Toppklubbene "elsker" å ha denne arenaen til sine rekrutt- og juniorspillere. Det er en perfekt arena for spillerutvikling, og kampene har stor betydning. Det er reglene og tilfeldighetene som skaper problemer - og det er hit skytsen må rettes.

I helgen møtte LSK 2 Alta borte. Alta er topplag i sin 2. divisjonsavdeling. LSK kunne ikke stille med A-spillere fordi da ville de ikke rukket avreise til Tippeligaoppgjøret mot Sandefjord dagen etterpå.

Arrogant?

Så langt i fra. Faktisk sa LSK i fra allerede ved oppsettet av årets terminliste at dette kom til å skje.

Andre problem er når det er spillefri i Tippeliga, og Tippeliga-klubbene vil gi flere spilllere matchtrening. Da er det aktuell motstander i 2. divisjon som får svi.

Arrogant?

Syns ikke det. For det handler ofte om å unngå nedrykk til 3. divisjon for Tippeligaens andrelag. Så poengen taes med der de kan. Og de tas jo lettere med flere A-spillere på laget. Ingen rykker ned fordi det kan bli oppfattet som feigt å ta med lovlige spillere.

Sett fra 2.divsjons synsvinkel er det klart også for dem at hovedutviklingen i norsk toppfotball er og blir i Tippeligaen og Adeccoligaen. Men det er og blir like irriterende å tape et opprykk, eller rykke ned til 3 divisjon fordi aktuell klubb møtte et andrelag til et tippeligalag akkurat den helgen det var spillefri i Tippeligaen.

Derfor tror jeg den eneste veien å gå er å begrense maksantallet på spillere fra A-stallen til Tippeliga-klubbene til bruk i 2. divisjon. Slik sett vil reglene umuliggjøre misforståelser og irritasjoner i størst mulig grad.

Å avslutte ordningen er ikke bra for noen. Ei heller 2.divisjon. Det er nemlig særs utviklende å møte tippeligaspillere rett som det er i kampssituasjon. Det er den beste måten å bli bedre på.

Kommentarer:
Postet av: Lars

Jeg er enig med deg i at man må gjøre noe, men syntes man skal gå litt mer drastisk til verks. Inspirert av din post postet jeg et endringsforslag på bloggen vår. Jeg mener vi bør kutte ned til to 2.div avdelinger, bruke litt penger på reisestøtte og flytte alle 2-lagene til eliteserielagene over i en egen rekruttserie.

Litt mindre drastisk: Kan man innføre en regel som sier at en spiller som har spilt 1-lagsfotball en uke ikke kan spille 2-lagskamp samme uke (men omvendt må være lov slik at talentene på benken kan få innhopp)?

22.okt.2006 @ 23:08:11
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: Arrogant

Dette er helt noe annet enn ditt tema, men desto sjokkerende !!!!!!!!!!!!
Ja, når man ser at du Siem med på hvem som får Kniksen prisen i Bergen er jeg sjokkert. Du er med i Kniksenfondet uten en fornuftig tanke! Dette er lite troverdig og det faller på sin egen urimelighe. Ingen i Bergen har sett gutten spille fotball for Brann, men Kniksen prisen får han?????? Av hvem. Hvem bestemmer dette??

28.okt.2006 @ 02:40:20
Postet av: Tor Amundsen

Samme hva du måtte påstå, Siem, å Raufoss har vi kjent dette på kroppen. LSK stilte et meget sterkt mannskap mot Raufoss på Åråsen. Deretter sendte de tilnærmet juniorlag til Alta. Slik påvirker 2. lagene utfallet i 2. divisjon. Dette er og blir et usportsig opplegg.
Nå kom Raufoss seg opp lell, men opplegget med 2. lag i 2.divisjon er ikke godt nok.

26.nov.2006 @ 07:52:04
Postet av: Tussi

Du er ikke arrogant Siem, men veeeeeeldig boring... gjesp.

02.jan.2007 @ 12:14:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2358637
Omlegging av 2 divisjon

No TagsPå grunn av eliteserielagens 2-lag og stor gjennomtrekk i 1 divisjon mener jeg 2-divisjon må legges om. Det bør være 2 avdelinger, med opprykk for vinneren og kvalikkamp mellom nummer to-lagene. Samtidig med denne omleggingen bør proffklubb......

fotballblogg.no
22.okt.2006 @ 23:09:25
hitsimg