TV2Nettavisen

Stensbøls uvitenhet

Av Kjetil Siem - 18.aug.2006 @ 15:19:42
Tidligere toppidrettssjef i Olympiatoppen, Bjørge Stensbøl slakter og harselerer i et innlegg i VG over tilstanden i norsk toppfotball og dens manglende mediestrategi. Personlig fikk jeg dessverre i denne artikkelen bekreftet hvor langt fra virkeligheten innen fotballens verden Stensbøl faktisk befinner seg. Det er en blanding av stor grad av naivitet og skremmende lav kunnskap om fotballen, å se at en så sentral person tror forholdene er slik han beskriver. Samtidig som det er mange poenger han selvfølgelig har rett i.

Ingen er uenige med Stensbøl i at alle kan bli bedre, og vi som styrer norsk toppfotball er selvfølgelig enige i det. Vi er også enige i at avgangene til Tom Nordlie i Start og Morgan Andersen i Lyn kunne kommunikasjonsteknisk vært løst bedre. Samtidig lurer jeg på hvem i Lyn og Start Stensbøl har snakket med? Hvor godt kjenner han sakene? Hva vet han om hva aktørene selv forlangte i avskjeden? Er han sikker på at det er klokt å konkludere hardt uten å vite?

Å medieplanlegge slike saker, er like vanskelig som å medieplanlegge at Stian Grimseth skulle bli tatt eller ikke tatt i doping under OL. Jeg lurer på hvor fornøyd den tidligere toppidrettssjefen er med mediestrategien den gang. Men jeg vet ikke nok om det, og ser ingen grunn til å harselere over det jeg opplevde som skivebom etter skivebom. Ellers syns kanskje Stensbøl han hadde en perfekt strategi og gjennomføring på Olympiatoppens vegne i denne saken? Det er i så fall enda mer skremmende enn innholdet i innlegget hans i VG.

Stensbøl beskriver symbiosen mellom sportsjournalistene og fotballederne slik; Småpludring rundt kaffebordet på dag 1, Skandaleoppslag av bruddstykker av det som ble sagt over kaffen på dag 2. Ny kaffe dag 3. Skandaleoppslag dag 4.

Jeg lurer på om det er mulig å fjerne seg særlig lenger fra virkeligheten enn dette. Jeg har jobbet med OL flere ganger i min tid som journalist og reporter og TV2-leder under OL. Stensbøl beskriver hvordan fotballen kan lære av hans grep i OL-sammenheng slik; "I god tid før hvert mesterskap møtte vi redaksjonene på deres hjemmebane og ble enige om kjørereglene. Det fungerte godt."

Jeg kan ikke annet enn dra på smilebåndet. Noe så banebrytende, Stensbøl! Snakket dere virkelig med mediene før hvert OL?

Jeg må skuffe både Stensbøl og de leserne som måtte tro at Stensbøls korps av mediekonsulenter og hjelpere i OL er faciten på mediestrategi og håndtering. Med noen hederlige unntak vil jeg si at selvopptatthet, posisjoneringsiver, maktarroganse og direkte uvitenhet var mer fremtredende enn god mediehåndtering og høy kunnskap.

Med noen hederlige unntak.

Derfor blir det litt underlig for meg når sjefen for dette, er den som belærer som Stensbøl gjør.

Vi jobber konstant for å bli bedre i fotballen, og noe av det vi fokuserer mest på er å heve mediekunnskapen ute i klubbene. Dette er viktigere enn strategi, for med kunnskap er det lettere å opptre åpent, ærlig og med forståelse for de ulike medienes behov. Her er klubbene på god vei, og vi har hatt flere kurs og seminarer. Vi har en lang vei å gå, men veien er garantert ikke den veien Stenbøl legger opp til. Vi ønsker kunnskap, åpenhet, tilgjengelighet og vennlighet. På våre premisser, men også på pressens prinsipper. Det er et viktig poeng. Vi vil klubbene skal se på pressen som samarbeidspartnere som ikke kan styres, men som styrer hele opinionens oppfattelse av fotballen og hver enkelt klubbs omdømme.

Kjørereglene er mye lettere å oppnå med godt samarbeid enn noe annet. Derfor har mediene også skjønt og forstått at garderobene måtte stenges for pressen foran denne sesongen. Det ble for mange journalister til at det kunne fortsette. (Dette er et poeng Stensbøl ikke har fått med seg, men det spiller mindre rolle)

Vårt håp er at vi skal være den beste aktøren på dette området innen idretten.

Ellers vil jeg ønske Stensbøl lykke til med Tromsøs OL-søknad. Jeg tar det for gitt at han har kontroll på mediestrategien.


Kjetil Siem

Direktør Norsk Toppfotball


Kommentarer:
Postet av: HeiaVincent

"Med noen hederlige unntak vil jeg si at selvopptatthet, posisjoneringsiver, maktarroganse og direkte uvitenhet var mer fremtredende enn god mediehåndtering og høy kunnskap."

MEOW!

20.aug.2006 @ 23:18:25
URL: http://firefiretre.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1838365
hitsimg