TV2Nettavisen

Er VM-fotballen så god som forventet?

Av Kjetil Siem - 14.jun.2006 @ 14:07:15
Vi hadde en debatt i Norge etter noen få serierunder, dratt i gang av VGs kommentator Truls Dæhli som stemplet Tippeligaen som oppskrytt lavmål. Jeg tror egentlig ikke han mente det han skrev da, men han og andre kritikere har alltid hang mot hvor uendelig mye bedre alt er i utlandet - og utenlandsk fotball. Feks mener noen at dansk fotball er vidundermedisin.

Slik er det jo ikke. Danmark har vel i realiteten kun to lag som virkelig skiller seg ut, og ikke er fotballen i særdeleshet blendende i SAS-ligaen heller.

Hva så med VM?

Har vi sett en uendelighet av fantastisk fotball på en måte som gjør Tippeligaen til en flau affære?

Nei, vi har jo ikke det.

Selv om, jøss bevares, vi har sett mye fin fotball. Tsjekkia og Italia har sikkert gledet fler enn meg med sitt tidvise spill. Men vi snakker jo da om to av de absolutt beste lagene i verden. Overført til klubbfotball, Arsenal og Barcelona liksom. Det skulle vel nesten bare mangle at vi snakker nivå?

Men ser vi ikke også tendensen på det som kritikerne til norsk fotball uthever som svakhetstegn med Tippeligaen; Det er ikke alle pasningene som sitter, det er ikke alle ballene som kommer langs bakken, og alltid via midtbanen. Det hender faktisk det blir gjort feil. Og det selv om banene er eminente.

Så mitt poeng er, at kanskje er det eksepertene som skal tenke seg om også, ikke bare spillerne, trenerne og klubbene. For kanskje har vi sett ting i Tippeligaen som kunne gått rett in i highlightspakka i VM?

Ja, vi har faktisk det.

Samtidig som det selvsagt er veldigf langt igjen til at et norsk klubblag kan spille fotball som Tsjekkia eller Brasil. Men det syns jeg ikke er det minste rart. Men hadde Brann eller Lillestrøm blitt rundspilt av Sverige eller Trinidad og Tobago. Eller Iran. Eller Australia. Eller Saudi Arabia.

Jeg tror ikke det. Jeg tror til og med det kunne blitt jevnt. Og ennå har vi ikke sett tippeligaen på sitt beste, for etter VM er de norske banene mye bedre også. Kanskje humpefri til og med.

Jeg tror vi får se mye god fotball i Norge i sommer og høst. Selv om VM-fotballen nok er best i verden.

Det bør glede mer enn det irriterer.

august 2006
ma ti on to fr
1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
hitsimg