TV2Nettavisen

Er vi arrogante?

Av Kjetil Siem - 15.okt.2006 @ 23:23:37
En gjenganger blandt angrepene på toppklubbene er hvordan ordningen fungerer i 2.divisjon, hvor de fleste av tippeligaens andrelag befinner seg.

Kritikken går på at toppklubbene skalter og valter med hvor mange A-spillere de bruker fra kamp til kamp med sitt andrelag, som igjen kan få utrolig urettferdige utslag for motstanderne i 2. divisjon. Og akkurat det er det ikke vanskelig å skjønne kan være særs frustrerende.

I kamp om opprykk eller for å unngå nedrykk i 2. divisjon, sier det seg selv at dersom en rival ene helgen møter et tippeligalag uten A-spillere, mens ditt lag møter samme tippeligalag med 6 A-spillere helgen etterpå, blir det fryktelig utrettferdig.

Men er det toppklubbenes feil? Er det noe de gjør på pur ondskap og av sterk trang til å uttøve arroganse?

Svaret er nei.

La det være helt klart først som sist; Toppklubbene "elsker" å ha denne arenaen til sine rekrutt- og juniorspillere. Det er en perfekt arena for spillerutvikling, og kampene har stor betydning. Det er reglene og tilfeldighetene som skaper problemer - og det er hit skytsen må rettes.

I helgen møtte LSK 2 Alta borte. Alta er topplag i sin 2. divisjonsavdeling. LSK kunne ikke stille med A-spillere fordi da ville de ikke rukket avreise til Tippeligaoppgjøret mot Sandefjord dagen etterpå.

Arrogant?

Så langt i fra. Faktisk sa LSK i fra allerede ved oppsettet av årets terminliste at dette kom til å skje.

Andre problem er når det er spillefri i Tippeliga, og Tippeliga-klubbene vil gi flere spilllere matchtrening. Da er det aktuell motstander i 2. divisjon som får svi.

Arrogant?

Syns ikke det. For det handler ofte om å unngå nedrykk til 3. divisjon for Tippeligaens andrelag. Så poengen taes med der de kan. Og de tas jo lettere med flere A-spillere på laget. Ingen rykker ned fordi det kan bli oppfattet som feigt å ta med lovlige spillere.

Sett fra 2.divsjons synsvinkel er det klart også for dem at hovedutviklingen i norsk toppfotball er og blir i Tippeligaen og Adeccoligaen. Men det er og blir like irriterende å tape et opprykk, eller rykke ned til 3 divisjon fordi aktuell klubb møtte et andrelag til et tippeligalag akkurat den helgen det var spillefri i Tippeligaen.

Derfor tror jeg den eneste veien å gå er å begrense maksantallet på spillere fra A-stallen til Tippeliga-klubbene til bruk i 2. divisjon. Slik sett vil reglene umuliggjøre misforståelser og irritasjoner i størst mulig grad.

Å avslutte ordningen er ikke bra for noen. Ei heller 2.divisjon. Det er nemlig særs utviklende å møte tippeligaspillere rett som det er i kampssituasjon. Det er den beste måten å bli bedre på.

oktober 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
hitsimg